Komkommer dieet

Komkommer dieet? Ja, dat bestaat ook. Op korte termijn veel kilo’s afvallen door gebruik te maken van een efficiënt, maar toch veilig crash dieet? In dat geval is het komkommer dieet iets voor u! Mensen zijn er zich sinds jaar en dag van bewust dat de komkommer niet alleen een lekkere, maar ook nog eens een gezonde groente is. Wat veel mensen nog niet weten is dat de komkommer maar liefst voor 90 procent bestaat uit water. Het is echter niet omdat het watergehalte van deze groente zo hoog is dat het daarom de moeite niet is om komkommers te eten, in tegendeel. De weinige voedingstoffen die er in deze groente zijn terug te vinden kunnen immers nog steeds een belangrijke impact hebben op uw lichaam. We vertellen u graag meer over de werking en de voordelen van het komkommer dieet.

Wat is het komkommer dieet?

Zoals de naam van dit dieet reeds laat vermoeden vormt de komkommer de rode draad doorheen het dieet. Dat wil echter niet zeggen dat u enkel en alleen maar komkommers mag eten, in tegendeel. Er zijn zoals bij de meeste andere dieetvormen eveneens het geval is verschillende variaties mogelijk op het komkommer dieet. Globaal gezien bestaat het ontbijt in dit geval uit een boterham met mager beleg, een komkommerslaatje en thee. De lunch bestaat dan weer uit roggebrood met een eitje dat werd gekookt en gerookte kipfilet. Let op, een gebakken ei of gebakken kip is niet goed! Het avondeten bestaat standaard uit komkommersalade. Let wel, zorg er voor dat u voldoende eet. Te weinig eten kan de gezondheid schaden en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Risico’s van het komkommer dieet

Zoals eerder reeds aangegeven is het komkommer dieet een crash dieet. Dit wil zeggen dat deze vorm van diëten vooral wordt toegepast door mensen die op korte termijn veel gewicht willen verliezen. Dat is op zich geen probleem als het op een gezonde manier gebeurd, maar u dient wel rekening te houden met een mogelijks jojo-effect achteraf. Met andere woorden, heeft u gedurende een bepaalde periode het komkommer dieet gevolgd? Zorg er dan voor dat u na afloop overschakelt op een evenwichtig dieet waardoor uw verloren kilo’s er niet meteen terug aan vliegen. Het komkommer dieet is in ieder geval een interessant dieet wanneer u er op een verstandige manier mee omspringt.


Een reactie op “Komkommer dieet
  1. Heleen Koekkoek schreef:

    ik wil dit dieet graag volgen,maar ik eet al jaren s,morgens magere yoghurt met een kiwi,mag dat dan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

Advertenties

Nuttige links

Roken verstoort lichaamsgewicht
Lukt het u maar niet om te stoppen met roken? Probeer het dan eens elektronisch en bouw uw nicotineverslaving af in enkele maanden. E sigaret kopen op Roken.nl

Dietenlijst overzicht
Overzicht van verscheidende diëten op een rij. Bekijk de Dietenlijst

Thuis tanden bleken?
Zelf tanden bleken kan simpel en snel. Ga naar Tanden-Bleken.nl

Grote maat?
Grote maat Panty's, zie PantyKopen.nl